Medewerkers van de Van Reelgroep BV  uit Rouveen ( opgericht door Johan van Reel  en zijn zonen )  zijn – op basis van inzet van vrijwilligers –  begonnen met de aanleg van de parkeerplaats bij de klokkenstoel aan de Oude Kerkhofsweg. De eerste hoeveelheid zand is door de mannen van het bedrijf Van Reel BV  al ter plekke  afgeleverd en zal worden verwerkt tot een makkelijk op en af te rijden toegangsdam. Het nieuwe kleine parkeerterrein zal daarom enigszins worden opgehoogd. Opnieuw een teken van de kracht van de vrijwilligers afkomstig uit   onze gemeente !!

Door CORONA lagen de werkzaamheden tijdelijk stil maar inmiddels zijn de  voorbereidende werkzaamheden weer opgestart.

Twee bestuursleden van onze stichting hebben het reeds  goedgekeurde gemeentelijk/provinciaal  plan voor langjarig landschapsaanleg en onderhoud “in beweging gebracht” m.b.t. de  aanleg van wandelpaden die uiteindelijk  de wandelaars zullen  leiden naar de volgende kleinere kerkheuvel nabij het Rienkskanaal (tot  in de 15e eeuw  stond hier een kerkgebouw ( op deze plek werd de klok uit 1417 geluid !)  Ook deze kerkheuvel is nog steeds zichtbaar in het landschap.

De parkeerplaats geeft parkeerruimte aan 2 auto’s en een aantal  fietsen. Ook zullen hier de eerste informatieborden worden geplaatst.  Nu de ruilverkaveling is afgerond kunnen we met de aanleg van het  1e wandelpad aan de slag. Deze leidt vanaf de parkeerplaats langs  de jongste  kerkheuvel en volgt het historische oude kerkenpad  richting de Heidehoogtenweg. Johan van Reel heeft aangegeven dat eind mei de parkeerplaats kan worden voltooid.